חיטה בראי העבר והעתיד - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא 
הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה על שם רוברט ה.סמית
במסגרת אירועי 75 שנה לפקולטה
בשיתוף עם הפורום ישראלי לתזונה בת-קיימא (ע״ר)

חיטה בראי העבר והעתיד – מפגש אוקטובר 2017

החל מהמהפכה החקלאית, החיטה – ומוצרה העיקרי, הלחם  – הם מרכיבים מרכזיים בתזונת האדם, בייחוד בארצות המערב. בעקבות תהליכי התיעוש במאה השנים האחרונות פחתו מספר זני החיטה ואיתם המגוון הביולוגי ויש אומרים שאף ערכם התזונתי התדלדל. בשנים האחרונות מתקיים מאמץ להתחקות אחרי זני מורשת מסורתיים, לגדל אותם שוב, ואף ללמוד מהם כיצד ניתן לפתח זנים מודרניים בעלי ערך תזונתי גבוה ועם יכולת עמידות גבוהה לשינויי אקלים. במפגש הקרוב נעמוד על המאמצים הללו מזוויות שונות ונבדוק ביחד איך נוכל לקדם את החיטה כנדבך חשוב בתזונה בת קיימא.

המפגש יתקיים ביום ראשון, ה-29 לאוקטובר 2017, ט' חשוון התשע"ח, בשעה 15:30 באולם אריוביץ' (מפה)

בתכנית:
15:45-16:00
דברי פתיחה: פרופ' מאשה ניב, סגן דיקן למחקר, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ואלון שפון, יו״ר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
16:00-16:30
ד"ר רואי בן דוד, מכון וולקני, בית דגן: זני חיטה עתיקים משדות הפאלחה המסורתיים בארץ ישראל: אפיון מגוון גנטי "אבוד" לטובת השבחת החיטה המודרנית
16:30-17:00
ביזי גולדברג, "ארץ חיטה": מסע בעקבות החיטה המסורתית  האבודה
17:00-17:30
ד”ר רוברט קווין, זני מורשת, בריאות ותזונה: מה למדנו מ"קמוט" –  חיטת חורסאן (באנגלית)
17:30-18:00
ד"ר צבי פלג, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה: WheatME: מיזם אזורי לשיפור יבולי החיטה תחת תנאי אקלים משתנים
18:00-18:30
שולחן עגול ודיון
בתום המפגש הנכם מוזמנים לטעימות של לחמים מזני חיטה עתיקים ומסורתיים – הזדמנות נדירה ביותר! אופים: אנומראל עוגן וחגי בן יהודה

המפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם דרך טופס ההרשמה
נשמח לראותכם

Save

2 תגובות
  1. ניבה שפירא

    חברת הפורום, מעונינת להשתתף.