Credit: CORBIS, JASPER WHITE

 

תקציר המאמר

"צריכת המזון מן החי בעולם בעלייה ואיתה שימוש באנטיביוטיקה לצורך עידוד צמיחה ומניעת מחלות במערכות מרוכזות של גידול בע"ח. שימוש מוגבר באנטיביוטיקה מייצר חיידקים עמידים עם השפעות מרחיקות לכת בהקשר של בריאות הציבור והמערכת הכלכלית. ולמרות זאת טרם בוצע מחקר מקיף שמתעד את היקף השימוש באנטיביוטיקה בקרב בע"ח בעולם בצורה כמותית.

במחקר שהתפרסם לאחרונה בPNAS מעריכים החוקרים את היקף השימוש העולמי של אנטיביוטיקה בשנת 2010 ומשערים את היקף השימוש הצפוי בשנת 2030. שימוש באנטיביוטיקה הממוצע פר ק"ג בשר מיוצר של בקר, עוף וחזיר הוא 45, 148 ו172 מ"ג לק"ג בהתאמה. סך כמות האנטיביוטיקה תגדל ב67% מ2010 ל2030 מכ63 אלף טון ל105. עד כשליש מהעלייה משויכת לשינויים ביצור מזון מן החי במדינות עם הכנסה בינונית, בהם יצור אקסטנסיבי של בע"ח בחוות מוחלף ביצור אינטנסיבי בחוות ענק בהן משתמשים באנטיביוטיקה באופן שגרתי. בברזיל, רוסיה, הודו סין ודרום אפריקה הגידול יהיה ב99%, עד פי שבע מגידול האוכלוסייה באותן מדינות."

לקריאת המאמר המלא (לבעלי גישה בלבד): Global trends in antimicrobial use in food animals