תכנון אספקת מזון ואבטחתו מערב גורמים רבים הן במגזר הפרטי והן במגזר הממשלתי – החל ממשרד החקלאות, האוצר, הכלכלה ועד למשרד הבריאות, דרך החקלאים ותעשיית המזון. ביטחון תזונתי לאומי כולל סוגיות רבות ומורכבות: אסטרטגיות לאבטחת מזון, זמינות מזון לאומית, תכנון החקלאות,  סל מזון בריא ומספק לכל אזרח, תכנון אספקת מזון בעיתות משבר, ניהול שוק המזון כנכס לאומי  או כסחורה, ועוד. 

במפגש נדון בסוגיות אלו, ננסה להבין מי אחראי לאבטחת מזון לאזרחים (אם בכלל), מהם התהליכים המתרחשים בהיבט זה, ומה עוד נדרש לעשות. נדון בשאלות: מהו סל המזון הבריא, ממה מושפעים מחירי המזון, ומה המשמעויות של תלות בייבוא מזון.

המפגש יתקיים ביום רביעי, 30.5.18, בשעה 16:00 (התכנסות משעה 15:45) במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב.

 

תוכנית המפגש

 16:00  שילוב יצור מזון מקומי בתהליך האסטרטגי של משרד החקלאות – ד"ר יעל קחל, החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות

 

16:20  האתגרים באספקת תזונה ים תיכונית לנוכח גידול האוכלוסיה בישראל – ד"ר דורית אדלר, עופר מנדלסון, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

 

16:40  הכלכלה של שוק המזון: כיצד נקבעים מחירי מוצרי המזון בישראל – ד"ר אורן רגבי, המחלקה לכלכלה, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

 

17:00  ביטחון תזונתי כמוצר ציבורי – דרור רשף, חבר ועד מנהל בעמותה לכלכלה בת קיימא

 

17:20 דיון משותף – תכנון אספקת מזון וביטחון מזון לאומי בראייה ארוכת טווח 

(צפי סיום – 19:00)

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום אולם יש להרשם מראש כאן – להרשמה 

ההגעה בתחבורה ציבורית (תחנת בית התפוצות) או חניה בתשלום בחניון "אחוזות חוף"  במוזיאון.