השפעת התעשיה על הרגלי הצריכה - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

לאחרונה אנחנו נחשפים למידת מעורבותה של תעשיית המזון בתהליכי קבלת החלטות ותהליכים רגולטוריים שונים. נשאלת השאלה – עד כמה משפיעה מעורבות זו על מקבלי ההחלטות, והאם היא משרתת את טובת הציבור?

מהם האינטרסים של תעשייה זו, מה האסטרטגיות שלה ומה ניתן לעשות כדי לשים את האינטרס הציבורי בחזית? במפגש הקרוב נבחן את תעשיית הטבק כדוגמה, ונבדוק את התחומים השונים בהם פועלת תעשיית המזון – בעולם הפרסום והשיווק, בתקשורת, בהשפעה על אנשי מקצוע ובהשפעה על המחקר המדעי.

המפגש יתקיים ביום רביעי, ה-13 לספטמבר 2017 בשעה 15:30 בגן הבוטני, ברחוב קלאוזנר, בחלקה המזרחי של אוניברסיטת תל אביב, מול שער 2 (בית התפוצות).

 

בתכנית:

15:30-16:00 התכנסות, כיבוד קל

16:00-16:20 מבט על הטבק – כיצד תעשיית הטבק משפיעה על מקבלי החלטות, תקשורת ומדע ואיך ניתן להגן על בריאות הציבור. ד"ר חגי לוין, מזכיר איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל וראש מסלול בריאות וסביבה, ביה"ס לבריאות הציבור, האונ' העברית – הדסה.

16:20-16:40 הקשר בין רופאים לחברות התרופות, האם יש ללמוד מכך לגבי חברות המזון? ד"ר תמי קרני, יו"ר הלשכה לאתיקה של ההסתדרות הרפואית בישראל

16:40-16:50 הפסקה

17:10–16:50 הצד המריר של "טעם החיים" – על פרסום, מזון, תרבות ועסקאות. רוהאן פלאות. פרסומאי לשעבר, פעיל סביבה ומתמחה בהסברה סביבתית בעסקים ומערכות חינוך, מנחה בתוכניות העמיתים של מרכז השל, נטול סלולארי ומפיץ קסם

17:10-17:30 האם ואיך תעשיית המזון משפיעה על התקשורת. שוקי טאוסיג, עורך ראשי, אתר "העין השביעית".

17:30-18:30 "איך להגביל את הלחץ של התעשייה". שולחן עגול ודיון.

 

ניתן לשלוח כבר עכשיו שאלות לפאנל בדף הפייסבוק של הפורום

ברוח המפגש, הנכם מוזמנים להביא פריט כיבוד קל, בריא, עדיף מעשה ידיכם.

ההשתתפות במפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם למפגש דרך טופס הרשמה

נשמח לראותכם,

צוות הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא

2 מחשבות על “מפגש ספטמבר 2017, השפעת התעשייה על המחקר המדעי והרגלי הצריכה”

  1. טליה סיון

    אבקשכם לרשום את טליה סיון את סיון שבתאי למפגש ב-13..9.17 בגן הבוטני. אנא אשרו בחוזר, .
    בברכת שנה טובה
    טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן