פרסי הוקרה - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא במסגרת ביקורה של פרופ׳ מריון נסל לרגל הכנס "מערכות מזון ותזונה בת קיימא" שהתקיים לפני כשבועיים בתל אביב, בארוע שהתקיים במסעדת "זכאים", העניק "הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא" (ע"ר) שלושה פרסי הוקרה בתחומים הקשורים לתזונה בת קיימא בישראל.  

 

פרס הוקרה על מפעל פורץ דרך ניתן לקואופרטיב הבר קיימא, אשר שאף ליצור סטנדרט חדש בתחום הקיימות בעסקים הבר-קיימא קידם תזונה בת קיימא בארבעה רבדים שונים:

  • יישום כלכלה קואופרטיבית
  • אי תמיכה (במידת האפשר) בתעשיות פוגעניות- תעשיות המזון מן החי, תעשיית משקאות ממותקים ומים המינרלים, ובשלב מאוחר יותר- מוצרי מזון מתועשים ככלל.
  • ייצור עצמי ותמיכה ביצרנים מקומים – גידול (שהלך והתרחב) של עשבים וירקות לשימוש המטבח על גג המסעדה, וצריכת חלק מהמוצרים היבשים במסעדה (טחינה, עדשים, פריקה) מיצרנים קטנים ומקומיים.
  • סגירת מעגלים – 70% מפסולת המטבח של הבר קיימא (ביחד עם הניירות לניגוב הידיים) הפכו על גג המסעדה לקומפוסט, הומוס ודשן נוזלי- שסייע בגידול הירקות על הגג.

הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא בחר להעניק פרס הוקרה זה, למרות סגירתו של הבר קיימא, על הצלחת הקואופרטיב ליצור דוגמא ראשונית, נפלאה ומעוררת השראה, שמראה לעסקים אחרים שזה אפשרי, ואפילו די פשוט, להתנהל בצורה מקיימת יותר בעולם המסעדנות.

פרס הוקרה על מפעל חיים ניתן לד"ר ניבה שפירא, על פעילותה פורצת הדרך בתחומי התזונה, החקלאות, החברה, המחקר – והחיבורים ביניהם, משך עשרות שנים. ד"ר שפירא פעלה להכשיר ולשלב דיאטנים בעבודה עם השכבות המוחלשות לקידום ביטחון תזונתי והבטחת ההון האנושי. פעילותה רבת התשוקה לחקר התזונה והמזון הובילו אותה לחזית הממשק לשיפור שרשרת המזון. ד"ר שפירא פעלה  גם לשיפור התזונה בחו"ל, כולל באפריקה. כל שנות פעילותה המקצועית הייתה (ועודנה) מעורבת בחזית המחקר ובפעילות מקצועית כמו גם התנדבותית לשיפור התזונה, המזון והקיימות לכל. ד"ר שפירא  פועלת מתוך שליחות הבוערת בה וסוחפת אחרים. הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא בחר להעניק לה פרס זה לאור תרומתה רבת השנים לשיפור שרשרת המזון והתזונה לכול.

פרס הוקרה על מצויינות ומנהיגות מחוייבת וסוחפת להבראת שרשרת המזון והתזונה בישראל ניתן  לפרופ' ליסה ששון, פרופ' לתזונה מאוניברסיטת ניו יורק, וקולגה של פרופ' מריון נסל במחלקה לתזונה ומזון. פרופ'  ששון פועלת ללא לאות  לקידום  פעילויות הפורום וביסוסן בארץ ובארה"ב. פרופ' ששון נטלה חלק מרכזי בהפיכת הכנס "מערכות מזון ותזונה בת קיימא" מחזון למציאות, ומהווה שגרירה של ישראל באמצעות קידום הפורום בארה"ב.

הפורום רואה בפרסי הוקרה אלו אמצעי  נוסף לקידום שרשרת מזון ותזונה בריאות ובנות-קיימא בישראל, וימשיך במסורת זו של הענקת פרסים בכל שנה על מנת לקדם עוד את התחום באמצעות הוקרת תודה והערכה גדולה.

כמו כן, היות והשגרה כבר איתנו, קבלו תזכורת למפגש הפורום שיתקיים בשבוע הבא בנושא הון-מזון- עיתון, ביום א' 10/7/16 בשעה 15:30, באוניברסיטת תל אביב. לפרטים והרשמה כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן