אתיקה בתעשיית המזון מן החי - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא מפגש 14, יולי 2015: אתיקה בתעשיית המזון מן החי

כאשר עוסקים במדיניות של מזון מן החי, לא ניתן להמנע מעיסוק בשאלות מוסריות אתיות. ככלות הכל, לתעשיות המזון –
מהחי יש השלכות רחבות היקף על בריאות הציבור, על הסביבה ועל חייהם של מיליארדי בעלי חיים בתעשית המזון. תעשיות
המזון מהחי הן תעשיות בעלות עוצמה כלכלית ופוליטית עצומה. במפגש נבקש להעלות את השאלה האם עוצמה זו מנוצלת
לרעה ומובילה לאימוץ מדיניות ציבורית שפוגעת בבריאות הציבור, הסביבה ובעלי החיים בתעשיות המזון או שהגופים
המקצועיים בישראל ובעולם מצליחים למלא את תפקידם בהגנה על בריאות הציבור והסביבה ובהבטחת יחס נאות לבעלי
החיים במשקים.

המפגש יתקיים ביום שלישי, ה -28 ליולי, בשעה  15:30, אוניברסיטת תל אביב, בניין נפתלי, חדר 527. מפה.

15:30-16:00 – התכנסות, כיבוד קל
16:00-16:10 – דברי פתיחה
17:00-16:10 תעשיות משק החי Vs הציבור הסביבה ובעלי החיים: מי באמת מעצב את התפיסות של הציבור ביחס לתזונה בריאה? כיצד הפכו פעילי זכויות בעלי חיים לטרוריסטים? וכיצד חוברות הרשויות לתעשיות המזון מן החי בכדי להסתיר את הנעשה במשקים.
דר׳ מורן בלושטיין – משפטנית וכלכלנית, אוניברסיטת דאלאס, טקסס.
17:00-17:30 מודל כללי לאתיקה של החזקת בעלי חיים מחיות בר ועד חיות משק, ומה אומר על כך חוק צער בעלי חיים.
דר׳ חגי אלמגור – לשעבר המומנה לפי חוק צער בעלי חיים. מרצה לתחיקה וטרינרית, ביה"ס לרפואה וטרינרית, האוניברסיטה העברית.
17:30-18:30- שולחן עגול – דיון מקצועי על אתיקה בתעשיית המזון מן החי.

ניתן כבר עכשיו לשלוח שאלות לפאנל בדף הפייסבוק של הפורום
ברוח המפגש, הינכם מוזמנים להביא פריט כיבוד קל, בריא, עדיף מעשה ידיכם. ההשתתפות במפגש ללא תשלום.
נשמח לראותכם, צוות הפורום לתזונה בת קיימא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן