כנס - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

בואו ללמוד ולהכיר מומחים אקדמאים, פקידי ממשל, תעשיינים מובילים ואקטיביסטים בתנועת המזון המקומית והגלובלית

מערכות מזון בנות קיימא, הן אלו הלוקחות בחשבון את ההיבטים הסביבתיים, הבריאותיים, החברתיים והכלכליים בייצור מזון ובצריכתו.

על פי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם "סגנונות תזונה ברי קיימא הם אלו שהשפעתם הסביבתית נמוכה, שתורמים לאבטחת מזון, לביטחון התזונתי ולחיים בריאים, בהווה ולדורות הבאים. דיאטות בנות קיימא מכבדות ומגינות על המגוון הביולוגי והמערכות האקולוגיות, הן מקובלות תרבותית, נגישות, הוגנות מבחינה כלכלית ואינן יקרות. הן הולמות מבחינה תזונתית, בטוחות ובריאות, בעודן משתמשות בצורה אופטימלית במשאבי הטבע והאנוש". דיאטות בנות קיימא הן התוצר של מערכות מזון בנות קיימא.

מטרת הכנס היא לקבוע את קווי המתאר של קיימות וביטחון תזונתי, מדיניות ציבורית, תזונה, וצדק תזונתי ולקרב סטודנטים ומומחים בתחום. המסקנות עמן נצא מהכנס יאפשרו לבחון את השאלה,  מהי הדרך הטובה ביותר להטמעת הקיימות במערכת המזון שלנו.

תכנית הכנס – מערכות מזון בנות קיימא: חקלאות, סביבה ותזונה 

יום ב' 20 ליוני 2016

8:30-9:00  רישום, קפה ונטוורקינג

9:00-9:35 ברכות והרצאתו של פרופ' אליוט בארי, האוניברסיטה העברית: הקשר בין ביטחון תזונתי וקיימות

מושב 1 9:35-10:50 מזון וביטחון תזונתי

פרופ' יונתן גרסל, מכון ויצמן – ביוטכנולוגיה למען ביטחון תזונתי

פרופ' ניר אוהד, אוניברסיטת ת"א – מפרח לקמח: מינוף מדע בסיסי לעבר חקלאות מקיימת

פרופ' ליסה ששון, NYU – אי ביטחון תזונתי בעולם השפע

שאלות ותשובות

מושב 2 11:20-13:00 אתיקה של מזון, פוליטיקה ומדיניות

פרופ' מריון נסל, אוניברסיטת ניו-יורק – מזון ופוליטיקה

מר ג'יימס לומקס, תכנית הסביבה של האו"ם – מדיניות בזבוז מזון – תפיסת האו"ם

פרופ' דב טשרניחובסקי, אוניברסיטת בן גוריון – ביטחון תזונתי בישראל

שאלות ותשובות

מושב 3 14:00-15:20 מזון וסביבה

פרופ' מדלן נאשיים, אוניברסיטת קורנל – השפעה של מערכות מזון על הסביבה

ד"ר רם פישמן, אוניברסיטת תל אביב – אימוץ טכנולוגיות בעולם השלישי

פרופ' אדר' מייק טרנר, האוניברסיטה העברית – הסביבה האורבנית, אורח-חיים וקיימות

שאלות ותשובות

מושב 4 15:40-17:10 לעבר דיאטות בנות קיימא

ד"ר סנדרו דרניני, ארגון המזון של האו"ם – לעבר דיאטות בנות קיימא: הדיאטה הים-תיכונית כמקרה מבחן

ד"ר רון מילא, מכון ויצמן – ייצור בשר, חלב וביצים והעול הסביבתי: קרקע מים ופליטות גזי חממה

ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק, המרכז להנהגת הבריאות – מזון מקומי, תרבות ודיאטה בת קיימא

יום ג' 21 ליוני 2016

שולחנות עגולים ודיונים

9:00-10:30 פאנל פתוח בהנחיית מיקי חיימוביץ' – האם יש מקום לתעשייה בקידום דיאטות בנות קיימא וביטחון תזונתי?

מושבים מקבילים 11:00-12:30

  1. מר עופר מנלדסון, אוניברסיטת ת"א – עתיד החקלאות בישראל
  2. פרופ' רונית אנדוולט, משרד הבריאות – חינוך לאורח חיים בריא
  3. גב' שיר הלפרן – יזמות מזון מקומית

מושבים מקבילים 13:30-15:00

  1. פרופ' אופירה איילון, אוניברסיטת חיפה – חסמים בהצלת מזון והפחתת אבדן מזון
  2. ד"ר מורן בלושטיין, אוניברסיטת טקסס – מהם הכוחות הפועלים מאחורי בחירות המזון שלנו?
  3. גב' מיכל ביטרמן, הצעד הטבעי – מדיניות המזון העתידית בישראל ויעדי פיתוח בר קיימא (SDG's)

15:30-16:30

מיקי חיימוביץ' מראיינת את פרופ' מריון נסל: רכיבים לתנועת המזון המקומית-לאומית

16:30-17:00

מושב סיום וקריאה לעשייה

17:00-20:00

אירוע סגירת כנס ופתיחת הכנס השנתי של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה, בנושא מזון וסביבה

הרצאתו של ד"ר ברוס קמפבל, אוניברסיטת קופנהגן

4 מחשבות על “20-21 ליוני, כנס מערכות מזון בנות קיימא: חקלאות, סביבה ותזונה”

    1. היי מיכה,
      היות ומדובר בכנס אקדמי, אין תערוכה מסחרית בכנס.
      נשמח לראות אותך בכל מקרה 🙂

  1. נרשמתי לכנס ולא קיבלתי אישורים ,איך ניתן לוודא הרשמה

    1. היית אמורה לקבל אישור למייל. תבדקי שלא הגיע לתיבת הספאם. כמו כן, ייתכן שנרשמת מאוחר, לאחר שההרשמה נסגרה.

סגור לתגובות

דילוג לתוכן