ארוחות במוסדות החינוך - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

כיצד ניתן לשנות את המציאות ולבשל "מקומית" למוסדות חינוך בישראל?

  מוסדות החינוך חייבים להיות המוקד של החינוך התזונתי ה"לא נגוע", האמיתי, זה שמגיע מטעם המדינה או הרשות המקומית, ולא בחסות חברה מסחרית כזו או אחרת. החינוך התזונתי יצייד את התלמידים בכלים משמעותיים לחיים – ידע, מיומנויות, ולקיחת אחריות אישית על הבריאות והרווחה האישית בתפיסת העולם המנחה את פעילות הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, מוסדות […]

כיצד ניתן לשנות את המציאות ולבשל "מקומית" למוסדות חינוך בישראל? קראו עוד >>

האגודה לגיאוגרפיה - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

נקודת המפגש של גיאוגרפיה, מזון ותרבות

כנס האגודה הגיאוגרפית הישראל מאת: אלון שפון, יו"ר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא ב- 17-18 בדצמבר יתקיים הכנס השנתי של האגודה הגיאוגרפית הישראלית באוניברסיטת בן גוריון. בערב היום הראשון לכנס יתקיים אירוע מיוחד על מזון ותרבות, בארגון משותף של הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, האגודה הגיאוגרפית הישראלית ואוניברסיטת בן גוריון. מפגש מיוחד זה הוא הזדמנות

נקודת המפגש של גיאוגרפיה, מזון ותרבות קראו עוד >>

השפעת התעשיה על הרגלי הצריכה - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

בין סימון אדום לירוק, מה חדש בחקיקת המזון הבריא בארץ

אסדרת מזון בריא בישראל – עדכון הסוגיות העיקריות שנדונו לאחרונה בכנסת, ועיקרי ניירות העמדה של הפורום ואיגוד רופאי בריאות הציבור. הוועדה לאסדרה של תזונה בריאה הוקמה על ידי משרד הבריאות מתוך הבנה שהעלייה בממדי ההשמנה והתחלואה הכרונית הקשורה בה, מחייבת פעילות משמעותיות ברמת המדיניות הלאומית. מסקנות הוועדה הוגשו לשר הבריאות חה"כ יעקב ליצמן לפני שנה

בין סימון אדום לירוק, מה חדש בחקיקת המזון הבריא בארץ קראו עוד >>

אתגרי משילות טבע גלובליים

אתגרי משילות טבע גלובליים – הזמנה לכנס

במושב שיעסוק במדיניות תזונה בת קיימא, ירצו מומחי הפורום על היבטיו השונים של התחום בישראל ובאירופה: החקלאות, מערכת המזון, ומגיפות התחלואה בהשמנה וסכרת מוזיאון אוספי הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב פותח בימים אלו את שעריו, ואחת ממטרות המוזיאון היא שימור הטבע והמגוון הביולוגי בישראל. במסגרת זו, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא שמח לשתף פעולה

אתגרי משילות טבע גלובליים – הזמנה לכנס קראו עוד >>

חיטה בראי העבר והעתיד - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

חיטה בראי העבר והעתיד – מפגש אוקטובר 2017

  הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה על שם רוברט ה.סמית במסגרת אירועי 75 שנה לפקולטה בשיתוף עם הפורום ישראלי לתזונה בת-קיימא (ע״ר) חיטה בראי העבר והעתיד – מפגש אוקטובר 2017 החל מהמהפכה החקלאית, החיטה – ומוצרה העיקרי, הלחם  – הם מרכיבים מרכזיים בתזונת האדם, בייחוד בארצות המערב. בעקבות תהליכי התיעוש במאה השנים האחרונות פחתו מספר זני

חיטה בראי העבר והעתיד – מפגש אוקטובר 2017 קראו עוד >>

מארועי השבוע - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

מאירועי השבוע החולף ב"פורום הישראלי לתזונה בת קיימא":

1) הופעתה של מנכל"ית הפורום לתזונה בת קיימא, חגית אולונובסקי בפני הועדה להגבלת פרסום ושיווק מזון מזיק בקרב ילדים ונוער והמהומה שהתפתחה שם 2) מפגש הפורום שנערך אמש על ניגודי אינטרסים כלל הרצאות מרתקות ופאנל סיום שכלל את כל הדוברים בו נידונו הסוגיות והמשמעויות של ניגודי אינטרסים והגבלת פרסום בתעשיית המזון. אנא המשיכו לעכוב אחרי

מאירועי השבוע החולף ב"פורום הישראלי לתזונה בת קיימא": קראו עוד >>

השפעת התעשיה על הרגלי הצריכה - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

מפגש ספטמבר 2017, השפעת התעשייה על המחקר המדעי והרגלי הצריכה

לאחרונה אנחנו נחשפים למידת מעורבותה של תעשיית המזון בתהליכי קבלת החלטות ותהליכים רגולטוריים שונים. נשאלת השאלה – עד כמה משפיעה מעורבות זו על מקבלי ההחלטות, והאם היא משרתת את טובת הציבור? מהם האינטרסים של תעשייה זו, מה האסטרטגיות שלה ומה ניתן לעשות כדי לשים את האינטרס הציבורי בחזית? במפגש הקרוב נבחן את תעשיית הטבק כדוגמה,

מפגש ספטמבר 2017, השפעת התעשייה על המחקר המדעי והרגלי הצריכה קראו עוד >>

ילד עשיר, ילד עני: ד"ר דורית אדלר ב"שש כלכלי"

ילד עשיר, ילד עני: הורים בעלי הכנסה גבוהה מעניקים לילדיהם מזון בריא יותר נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, ד"ר דורית אדלר, התארחה בתכנית "שש כלכלי" ודיברה על הקשר בין ביטחון תזונתי, מצב סוציואקונומי ובחירות המזון של הורים עבור ילדיהם.

ילד עשיר, ילד עני: ד"ר דורית אדלר ב"שש כלכלי" קראו עוד >>

עושים סדר חדש: "האם הגיעה העת להגיש לנו תפריט חדש?"

עושים סדר חדש: "האם הגיעה העת להגיש לנו תפריט חדש?" מצד אחד אנחנו מחפשי אוכל שלא רק יזין אותנו, אלא יתן לנו גם חוויה רגשית. מצד שני, המודעות שלנו לאוכל בריא הולכת וגוברת. האם אפשר לגשר בין שתי השאיפות האלה? האם מזון בריא יכול להיות גם אוכל מושך? בשאלות אלו דנו במסגרת הכנס השנתי שלנו.

עושים סדר חדש: "האם הגיעה העת להגיש לנו תפריט חדש?" קראו עוד >>

פרסי הוקרה - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

חלוקת אותות הוקרה בכנס השנתי והזמנה לסיור

הענקת פרסי הוקרה בתחומים הקשורים לתזונה בת קיימא בישראל בשנה שעברה העניק הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא אותות הוקרה לאנשים ולגופים שתרמו משמעותית לקידום תזונה בת קיימא בישראל. קיבלו את הפרס פרופ' ניבה שפירא על פעילות רבת השנים לקידום הבנה של הקשר בין חקלאות, מזון וסביבה; פרופ' ליסה ששון מאונ' ניו-יורק על פעילותה לקידום התחום בישראל

חלוקת אותות הוקרה בכנס השנתי והזמנה לסיור קראו עוד >>

דילוג לתוכן