אודות

הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא הוא ארגון מקצועי שמטרתו הגנה על הצרכן ושמירה על האינטרס הציבורי בנושאי מזון. מטרתנו היא הקמה של מרכז מידע מדעי ומבוסס עובדות, לטובת הציבור, בנושאים של מזון והקשר שלו לתזונה, סביבה ובריאות הציבור. אנחנו תומכים במדיניות ציבורית בנושאי מזון וסביבה, המבוססת על עובדות מדעיות, כנגד השפעתה של התעשייה, מתוך יעד ברור של הקמת מערכת מזון בת קיימא שתורמת לביטחון התזונתי של תושבי ישראל.

מטרתנו:

  1. לספק מידע שימושי ואוביקטיבי לציבור הישראלי, מקבלי החלטות ולכל גוף אחר, מתוך מטרה של כינון מערכת מזון בת קיימא, שמספקת מזון בריא וסביבתי לכל תושבי ישראל.
  2. להוות קול ברור של הציבור הישראלי בנושא מזון סביבה ובריאות, מעל לאינטרסים של התעשייה.
  3. לבחון את השפעת המזון מייצור לצריכה על נושאים של ביטחון תזונתי, סביבה ובריאות הציבור ולפעול כנגד ההשפעות השליליות.

הכה את המומחה:

תזונה בת קיימא תורמת לביטחון תזונתי ולמיצוי חיים בריאים עכשיו, ולדורות הבאים, תוך פגיעה מינימלית בסביבה. על פי הגדרת האו"ם, תזונה בת קיימא משמרת את המגוון הביולוגי ואת המערכות האקולוגיות; היא מתאימה תרבותית למקום שבו היא נצרכת, וזמינה פיזית וכלכלית; תזונה בת קיימא מספקת את מכלול הצרכים התזונתיים בכל מעגל החיים הבריא, תוך ניצול מיטבי של המשאבים האנושיים והסביבתיים.

ההמלצה שלנו היא להפחית באופן הדרגתי בצריכת מוצרים מן החי, בדגש על בשר עוף ובמיוחד בשר בקר – שמחקרים מראים כי פגיעתו בסביבה היא הגדולה ביותר ! ניתן להעשיר את התזונה בקטניות, המהוות מקור מצויין לחלבון, ולמי שלא רגיל באכילת קטניות – נמליץ להתחיל עם עדשים. בנוסף, תהליכי העיבוד של המזון פוגעים בסביבה, כמו גם האריזות והשינוע של המזון המעובד, ולפיכך אנו ממליצים על הפחתה בצריכת מזון מעובד והגדלת הצריכה של פירות, ירקות, קטניות, אגוזים וגרעינים שונים.

חשוב מאוד להרבות באכילת פירות וירקות. עם זאת, יש בהם שאריות של חומרי הדברה שעלולים לפגוע בבריאותנו ולגרום לתחלואה. לפיכך מומלץ לגוון את סוגי הירקות והפירות שאנו אוכלים, לשטוף אותם במים (עם שפשוף מקיף בספוג או בסקוץ' רך – ואין צורך להשתמש בחומץ או חומרי ניקוי אחרים), לאכול ירקות ופירות בעיקר בעונה שלהם (אז הם גם יותר יפים ויותר זולים), ולנסות לגדל חלק מעשבי התיבול והירקות העליים (חסה, עלי ביבי וכד') במרפסת או על אדן החלון, או לרכוש מגידול הידרופוני שאינו מרוסס.

ניתן לאחסן מזון בכלי פלסטיק ללא חשש, אולם יש להקפיד על ההנחיות הבאות: יש לרכוש כלי פלסטיק המיועדים לאחסון מזון. יש לאחסן בכלים אלו רק מזון קר או בטמפרטורת החדר, ולא מזון חם. יש להמעיט ככל הניתן בחימום מזון בכלי פלסטיק במיקרוגל, ואם עושים זאת, חובה להשתמש בכלי המיועד לכך ומומלץ לחמם לטמפרטורה פושרת ולא חמה מידי, ולאכול את המזון מיד לאחר תום החימום. כאשר הכלי משנה את צורתו (מתעוות), או את צבעו, או נסדק – יש להפסיק להשתמש בו לאחסון מזון ! 

דילוג לתוכן