פעילות בקהילה

הצגה סכמטית של פעילות הפורום בקהילה


כדי להוביל לשינוי משמעותי במערכת המזון הישראלית, הכרחי לפעול גם ברמת הקהילה. אנו מאמינים כי מהפכה שורשית באופן ההסתכלות שלנו על מזון חייבת לנבוע מהשטח. לשם כך מוביל הפורום שני פרויקטים קהילתיים: פרויקט השפים, בשיתוף דמויות מפתח בסצנה הקולינרית הישראלית, וחזון העיר הירוקה המיושם בעיריות ורשויות מקומיות ברחבי הארץ.

פרויקטים נוכחיים

שף ישראל אהרוני מדבר במסגרת מפגש השפים של הפורום

פרויקט שפים: קולינריה בשירות הסביבה

פרויקט השפים של הפורום, בשיתוף השפים ישראל אהרוני, ארז קומרובסקי ויאיר יוספי, נועד לרתום את תחום הגסטרונומיה לחינוך קהילתי ולשינוי היצע המזון המוצע במסעדות, כך שיכלול מזון בריא וידידותי יותר לסביבה. במסגרת הפרויקט נרקמה רשת של שפים ישראלים הפועלים יחדיו לשינוי הסצנה הקולינרית המקומית בהתאם לערכי הקיימות.

לקריאה נוספת על הפרויקט >>

תיאור סכמטי של תכנית תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה

 

עיר ירוקה: סביבת חיים בריאה יותר

הפורום שותף לקידום חזון העיר הירוקה ומעודד עיריות ורשויות מקומיות לפעול ליישום עקרונות לניהול מקיים. בין היתר השתתפו חברי הפורום בכתיבת המדריך לעיר מקדמת תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה של משרד הבריאות ומרכז השלטון המקומי והמדריך לתזונה בת קיימא ומניעת בזבוז מזון של עיריית תל אביב-יפו.

דילוג לתוכן