מרכז ידע

הצגה סכמטית של פעילות הפורום כמרכז ידע

 

בעידן הפייק ניוז, בו השפעה תאגידית ואינטרסים כלכליים מטים ממצאים מדעיים, יש צורך בגוף מקצועי עצמאי ובר סמכא שיגן על האינטרס הציבורי. הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא הוא ארגון בלתי תלוי עם מטרה ברורה: לאסוף, לנתח ולהפיץ ידע מדעי בתחום המזון והסביבה, ללא משוא פנים. לצורך כך מתפקד הפורום כמרכז ידע עבור גורמים מקצועיים, קובעי מדיניות, חוקרים, חברי כנסת והציבור הרחב.

פרויקטים נוכחיים

ד"ר אלון שפון מרצה במסגרת אירוע השקת EAT-Lancet בישראל

מפגשים וכנסים: הפצת ידע מבוסס מדע

מאז הקמתו קיים הפורום עשרות מפגשים מקצועיים בנושאים שקשורים לתזונה, סביבה, בריאות, כלכלה וחקלאות.
המטרה: לגשר על פערי הידע וליצור שיח חדש, רב תחומי, מבוסס עובדות ומדע וחף משיקולים זרים.

הכנסים השנתיים של הפורום מהווים את שיא הפעילות הזו ומושכים מאות משתתפים, ביניהם אנשי תעשייה, דיאטנים, חקלאים, אנשי סביבה, חברי כנסת וממשלה, עיתונאים ואנשי אקדמיה.​

לקריאה נוספת על מפגשי הפורום >>

לוגו העין השביעית

פרוייקט "אמת בפרסום"

פרויקט משותף של העין השביעית והפורום בשם "אמת בפרסום" בוחן בעין ביקורתית קמפיינים פרסומיים ופרסומים עיתונאיים בתחומי תזונה, סביבה ובריאות הציבור. מטרת הפרויקט לחשוף הטעיה והתערבות תאגידית בפרסומים מדעיים המכוונים לקהל הרחב.

במסגרת הפרויקט פורסמו סדרת מאמרים ביקורתיים על חלב המשק של חברת תנובה, קמפיין של מועצת הלול לעידוד צריכת בשר הודו וסיקור תקשורתי סנסציוני של מאמרים מדעיים.

לקריאה נוספת על פרוייקט "אמת בפרסום" >>

ניוזלטר בנושא ביטחון תזונתי בזמן הקורונה ובזמן שגרה

ניוזלטר שבועי ואתר אינטרנט: מרכז ידע זמין, נגיש ומהימן

הפורום רואה חשיבות עליונה בהפצת ידע מבוסס מדע לשימוש מקבלי ההחלטות, קובעי המדיניות והקהל הרחב. מדי שבוע נשלח ניוזלטר למאות מנויים, ביניהם בכירים במשרדים ממשלתיים, בארגונים אזרחיים ובאקדמיה, בו מסוקרת פעילות הפורום: ניירות עמדה חדשים, סקירות של סוגיות אקטואליות בתחום המזון והסביבה  והזמנה לכנסים ולפעילויות.

אתר האינטרנט של הפורום מהווה מרכז ידע מתעדכן, בו ניתן למצוא עשרות מאמרים מקצועיים, סיקורים עיתונאיים ופרסומים אודות הפעילות השוטפת. המידע המופיע באתר זמין ונגיש לכולם, ללא עלות.

לעיון בארכיון הניוזלטרים ולהרשמה >>

דילוג לתוכן