העלייה בצריכת הדגים והתפתחות החקלאות הימית הובילו לשינויים מרחיקי לכת באופן גידול דגי מאכל. לשינויים שחלו בדרכי גידול הדגים יש השלכות רבות, אשר ידועות רק בחלקן, על הסביבה ועל ערכם התזונתי של הדגים.

ההמלצות התזונתיות בארץ ובעולם מעודדות צריכת דגים. אולם, המחקרים שהובילו להמלצות אלו נערכו בעיקר על פי נתונים תזונתיים של דגים מהים הפתוח.
מהן ההשלכות של גידול דגי ים בקנה מידה תעשייתי? במפגש נבחן היבטים סביבתיים, בריאותיים ותזונתיים של צריכת דגים.

בתוכנית:
  • בטחון תזונתי אל מול בטחון סביבתי – מבט עולמי על דגה. ד"ר אלון שפון, ביה"ס לבריאות הציבור, הרווארד והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
  • המלצות לצריכת דגים – האם הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש? רוני חסון, דיאטנית קלינית, מנכ"לית PAN – ארגון רופאים לתזונה
  • מה שמעבר לצלחת – היבטים סביבתיים ובריאותיים בענף הדיג והמדגה. ד"ר יובל ארבל, רכז ים וחופים, עמותת צלול
  • המקרה המוזר של דגי הסלמון: השינויים באופן גידול דגי הסלמון ומשמעותם הסביבתית והבריאותית. כרם אביטל, דיאטנית קלינית, MPH, עמותת אנימלס ודוקטורנטית באונ' בן גוריון
  • דיון בהשתתפות קהל

סמנו את היום!

המפגש יתקיים ביום רביעי, 18.3, בשעה 16:00 בחדר ארדי 103 במוזיאון הטבע באוניברסיטת ת"א, קלאוזנר 12 תל אביב (מול בית התפוצות).

המפגש ללא עלות אך מותנה בהרשמה מראש. להרשמה לחצו כאן.

נשמח לראותכם,

צוות הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא

2 מחשבות על “מפגש מרץ 2020 – היבטים תזונתיים וסביבתיים של דגי מאכל”

להגיב על daniel ביטול התגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן